Att ta kärleken hela vägen – Unite nyårskonferens

Vid nyår varje år annordnas flera nyårskonferenser av kyrkor. Olika samfund, ungdomsorganisationer och församlingar har möten, gudstjänster och konferenser.

Unite heter en nyårskonferens för ungdomar som annordnas av Pingstkyrkan och är i år i tre olika städer: Stockholm, Jönköping och Umeå. Deras marknadsföring är minst sagt genomarbetad, med hemsida, reklamfilmer med mera.

När man ser filmen och läser texter om konferensen kan man känna en press att åka dit. Det är där det händer, som om Gud bara finns just där över nyår… Samtidigt väcker man känslor och tankar kring djupa saker och tron, problemet är bara att man väljer att säga att Unite är svaret. Det är hela tiden Dig det händer på, väljer du rätt kommer du närmare Gud. Men frågan är om det egentligen inte är Gud som väljer.

Temat är ”Att ta kärleken hela vägen”. Exakt vad man vill säga med temat är ganska luddigt tycker jag. Som kristen kan jag ana vad man vill säga, men om man inte är ”i kyrkans värld” är det svårt att förstå.

Är reklamen glammig, flashigt och ytligt? Eller fångar den kärnan av kristen tro? Skapar den press, och i så fall är den bra eller dålig? Kommentera gärna och skriv dina åsikter.

www.unitesweden.se

Kommentera