Ge bort en rättighet

Diakonia, en hjälporganisationen som ägs av flera frikyrkor i Sverige satsar i år på att man ska ge bort rättigheter…

2-i-rad_omvaend_ram_220

Varje rättighet kostar 100.- och för varje hundralapp man skänker går sida in och skänker 900.- så totalt sätt ger man alltså bort 1000.- skulle man kunna säga. För att man enklare ska förstå vad pengarna används till finns dom här fyra exemplen

  • Akutlatrin till de cyklondrabbade i Burma
  • Mekanikerutbildning för kvinnor i Burkina Faso
  • Kurs i konflikthantering för undomar på Västbanken
  • Säker förlossning för fattiga kvinnor i Paraguay

Tanken med den här kampanjen tycker jag är bra, men utförandet är ganska tråkigt. Lite färg och interaktivitet på kampanjsidan och ganska mycket text som egentligen inte säger så mycket, i alla fall inte för personer som ”slinker in” och tycker det verkar vara en bra grej att stötta.

www.diakonia.se

Kommentera