Hela världen har julkampanj

Kyrkor har i alla tider på olika sätt arbetat med bistånd och hjälp till människor som har det svårt. Så har det varit och så ska det vara. Svenska Kyrkan har länge bedrivit sitt arbete under namnet Lutherhjälpen, men har under året valt att byta namn på organisationen. Svenska kyrkans bistånd, eller rättera sagt Internationella arete heter numera Hela Världen.

helavarlden

Jag tycker att det är ett ganska dåligt varumärke. Hela Världen säger för mig väldigt lite och blir lite sådär mysigt och käckt, men vad står det för? Lutherhjälpen kan jag på ett sätt tycka känns gammalt och mossigt, och på vilket sätt förespråkade Luther bistånd? Luther var mycket för att bibeln skulle finnas tillgängligt på ”folkets” språk men har också mycket krav och press inbakat. Det är ju knappast bistånd man tänker på.

Hjälpen där emot är ett ord som är enkelt, rakt och säger vad det är. Hjälp till behövande, till personer som har det svårt. Hela världen blir för mig flummigt, nästan på gränsen till new age på något sätt, tyvärr. Hoppas man med tiden kan fylla varumärket med bra innehåll så man kan få förtoende för organisationen igen. För det hade Lutherhjälpen mycket av, tradition och stabilitet.

geengavaSjälva julkampanjen därimot diggar jag! Enkelt och rakt budskap. Ge bort fruktträd, bikupor, utbildning, get, ko, dass eller rent vatten. Spana in kampanjen och köp dom sista julklapparna så här några dagar innan det är dags…

www.svenskakyrkan.se/webbshop/

Kommentera