Tänk om Gud var en av oss

tankomgudvarenavossDär jag bor i Växjö ligger Teleborgs Kyrka, och dom har precis i dagarna satt upp en stor banderoll på kyrkväggen med en liten bebis och texten ”Tänk om Gud var en av oss…”.

Ett spännande sätt att väcka tankar tycker jag. Jag stannar till och funderar, vad står det egentligen och vad är det man vill säga? Runt om i landet finns det många kyrkfasader och många av dom kanske inte skulle välja att annonsera på det här sättet, men Teleborg Kyrka vågar och det tycker jag är bra.

Under Julen firar vi att Jesus föddes. Gud valde att bli en liten och sårbar människa. Han kunde vara en kung med all rikedom i världen, men istället valde han att leva väldigt enkelt.

Jag gillar det där, när man vänder på perspektiven. I bibeln står det att den minsta ska bli stor och det fattiga ska bli rik. Kanske inte i pengar utan i glädje till exempel. Jag tror att det är precis så upp och ner. Äska din fiende, Sälj allt du äger och du ska få allt du behöver är två exempel till.

Tänk om Gud inte är så långt borta som vi ofta tror, tänk om han är precis här nära, mycket enklare än vi tror. ”Tänk om Gud var en av oss” är självklart hämtat från låten ”One of us med Joan Osborne”. Spana in musikvideon och lyssna på låten här.

www.teleborg.svenskakyrkanivaxjo.se

Kommentera