Tomten, Jesus och julkappar

I SVTs program Eftersnack pratade man igår om julen. Två sidor av julen belystes, nämligen julhandel och kommers och å andra sidan kyrkans budskap. Något som passar bra in här på reklamtro med andra ord.

En av sakerna som belystes var att tomten är mer känd än Jesus, men biskopen Sven Tidevall menar att tomten inte är mycket att hålla i handen. Han kommer bara en dag per år och då bara till dom snälla barnan. Jesus kommer till alla hela tiden och även om man inte är snäll bryr han sig, menade han.

”Om konsumtion och jultraditioner. Bland annat berättade biskop Sven Thidevall om det kan vara så att jultomten idag är större än Jesus. Dessutom kommer Christina Larsson från Svensk Handel. Hon snackar om hur årets julhandeln kan nå nya rekordsummor trots lågkonjunktur.”

Spana in programmet >>

Kommentera