Vet dom om att stjärnorna lyser för Jesus?

Min vän Cicci berättade om skyltsöndagen då hon, hennes man och deras två små barn gick från kyrkans gudstjänst ner mot skyltsöndagen och alla butiker.

På vägen stannade sonen Willhelm, 3 år till och frågade: ”Mamma, vet alla människorna att stjärnorna lyser för Jesus?” Han syftade på alla stjärnor som hänger fönstren så här i juletider. Cicci svarade, ”nej det vet nog inte alla. Men vi vet ju varför vi har en stjärna i fönstret.” Stjärnan lyste för att man skulle hitta fram till Jesus. Willhelm svarar då bestämt, ”Och jag vill följa Jesus.”

Vet du om att stjärnorna lyser för Jesus?
Jag vet det någonstans där inne, men det är inget som jag tänker på varje dag. Oftast ser jag det bara som en fönsterlampa som är lite extra mysig och fin. Men det kommer från att dom vise männen och herdarna skulle hitta fram till stallet där Jesus blivit född. En stor stjärna var tänd på himlen som lockade vise männen som hade stjärnskådning som ett stort intresse, och herdarna fick besök av en ett gäng änglar som bad dom följa stjärnans ljus, sen sjöng dom ”ära i höjden åt Gud och på jorden fred…”
Marknadsföring, eller ett sätt för oss att minnas och tänka tillbaka på hur det kan gått till när Gud blev människa, där i ett stall för drygt 2000 år sedan. Och för alla som inte tror, en mysig lampa som lyser upp, ger värme och skapar glädje.

Kommentera