Predikant som säljer kök

Okej, jag vet. Han är ingen predikant. Han är en dansk Coach. I Kviks reklam ska han ändå frälsa världen och förklarar hur alla ska ha råd med ett nytt kök, även nu i kristider. Den svenska versionen av reklamen är riktigt dålig. En dubbad reklamfilm där rösten bara känns fånig, och vem vet vem H.C. Nielsen är?

Spana in den danska orginal-versionen av filmen här nedan.

Alla har råd med ett fett (grymt) kök, i all evighet, amen haleluja avslutas reklamen. Jag tycker det är ganska hemskt. För alla har verkligen inte råd med ett nytt kök. Ett evangelium* som inte är för alla. Har man inte 30 000.- att satsa är något fel.

Man använder klassiska knep för att nå ut. En stor byggnad, många besökare, en känd talare. Sen ett rakt och enkelt budskap, som påstås vara riktat till alla. Men i praktiken är det här budskapet riktat till en liten grupp, och den gruppen har nog många olika kök att välja på till liknande pris.

Tyvärr Kvik, jag tycker inte att ni lyckas locka fram något positivt ur den här reklamen.

*Evangelium betyder glatt budskap.

Kommentera