Gud finns nog inte

GudfinnsnoginteI Stockholms tunnelbana, på facebook och twitter, i tidningsannonser och andra ställen möts man av budskapet ”Gud finns nog inte”
Bakom kampanjen står Humanisterna, och på deras sajt kan man genomföra ett test för att få reda på vad man tycker. Frågorna handlar bland annat om könsneutrala äktenskap, jämstäldhet, religiösa friskolor och om man vill döpa sina barn eller inte.
Frågorna är viktiga och det finns många åsikter bland kristna och andra religiösa. Humnanisterna vill peka på negativa sidor med religion, och visst fnns det sånna.
På nätet kan man nu hitta många ”Gud finns nog” argeument av religiösa som vill försvara sin tro. Det är bra att debatten förs det är bara synd att det blir så svartvitt med extrema humanister på ena sidan och extrema religiösa på andra. Jag tror dom flesta är medvetna om att mycket dumt görs ”i Guds namn”, där man är för inskränkt och uteslutande, men tyvärr är det just den metoden som Humanisterna använder. Jag vill ha en saklig och nyanserad debatt om Gud där många får komma till tals.
Ett viktigt mål är att samla in pengar till Humanisterna, och att skapa debatt. Tyvärr vill man tydligen inte ha andra åsiker och därför har dom ven registrerat domänen gudfinnsnog.se för att ”skydda sig”. Men istället har nu flera sajter skapats, bland annat en blogg på gudfinnsnog.nu

Kommentera