Be via internet och sms

Svenska kyrkan har precis lanserat en bönesajt. En sida dit man kan skicka in sina böner eller läsa och be för andras böneämnen.

besvenskakyrkan
I många kyrkor finns det en bönekorg, där man under veckan kan skriva ner och lägga sina böner. Dom lyfts sen fram i gudstjänsten på söndagen. Man kan välja att vara anonym eller att få sin bön uppläst. Den möjligheten finns nu också via internet och sms.

På bönesidan eller via sms kan man skicka in en bön. Väljer man att den ska publiceras kan andra personer vara med och be för de olika sakerna. Man kan välja olika kategorier för bönerna och om man vill kan man skicka den till en av domkyrkorna i landet som då kommer ta med bönen under gudstjänsten tillsammans med de andra skrivna bönerna.

Man kan enkelt dela en bön via sin blogg, twitter, facebook eller skicka den till en kopmis via mail. Hemsidan har även en inbyggd rss-läsare vilket gör att man kan få uppdatering av bönerna genom sin mobil eller webbläsare.

Jag tycker att sidan är snygg och välgjord och att det är ett bra försök från Svenska kyrkan att nå ut till flera som inte i vanliga fall besöker en kyrka regelbundet. Samtidigt sprider man vad en bön är och kan innebära på ett nytt sätt.

www.svenskakyrkan.se/be

Kommentera