Ett val mot främlingsfientlighet?

Kyrkovalet närmar sig. Ett val där många av dom som vill bli valda egentligen vill förändra valsystemet. Ett antival? Hur som helst är det viktigt att rösta. Framlingsfientliga partier använder kyrkovalet som en avstamp inför riksdagsvalet nästa år. På grund av att många medlemmar i Svenska kyrkan inte är aktiva och inte heller tänker rösta, kan till exempel sverigedemokraterna mobilisera sina väljare och få stort inflytande över kyrkans framtid.

På facebook finns det många grupper, bland annat ”Rösta på söndag – håll Sverigedemokraterna borta från Svenska Kyrkan” I gruppens presentation står det bland annat:

Sverigedemokraterna mobiliserar för att skapa sig en starkare plattform i Svenska Kyrkan och din röst kan vara det som krävs för att hålla dem borta. Sverigedemokraterna skriver själva på sin hemsida:”…Det är således viktigt att rösta på Sverigedemokraterna i kyrkovalet den 20 september. Dessutom bidrar du genom din röst på SD till att stärka partiets ställning inför kommande riksdagsval! Ju bättre det går i kyrkovalet ju bättre är förutsättningarna inför riksdagsvalet nästa år!… ” (www.sverigedemokraterna.se)

Kyrkovalet är ett konstigt val. Men det är viktigt att rösta ändå!
Inte minst för att förändra konstigheterna. Vad tycker du?

Besök och bli medlem i gruppen >>

Kommentera