Trosbekännelse

libress_trosbekannelse

Här är Libresses aktuella kampanj som går i olika magasin just nu. Den förmedlar en stark tro, men inte på Gud utan på sina egna trosskydd. Symboliken och rubriken är hämtad från kristendomen. Tittar man på kyrkfönster ser man symbolerna som används. Änglar, duvor och nycklar är typiskta exempel på hur Libresse kopplar sammans sitt varumärke med tro och religion.

Man gör det med glimten i ögat, och jag tror det fungerar. Det attraherar målgruppen, som är kvinnor i olika åldrar och inte minst är det en snygg annons. Lite känsla av en gammal fin tavla om möter tatueringsvärlden.

 

Trosbekännelse
Trosbekännelser är ett sätt att formulera och sammanfatta sin tro. Det finns det flera varianter av trosbekännelser, men den vanligaste som kyrkor i sverige använder är så här:

Vi tror på Gud Fader allsmäktig, himmelens och jordens skapare.

Vi tror ock på Jesus Kristus, hans enfödde Son, vår Herre, vilken är avlad av den helige Ande, född av jungfrun Maria, pinad under Pontius Pilatus, korsfäst, död och begraven, nederstigen till dödsriket, på tredje dagen uppstånden igen ifrån de döda, uppstigen till himmelen, sittande på allsmäktig Gud Faders högra sida, därifrån igenkommande till att döma levande och döda.

Vi tror ock på den helige Ande, en helig allmännelig kyrka, de heligas samfund, syndernas förlåtelse, de dödas uppståndelse och ett evigt liv.

Kommentera