Vi säger ja!

kyrkovaletsocialdemokraterna

Socialdemokraterna spelar mycket på deras ställningstagande för att samkönade äktenskap. Många partier är väldigt lika och lite sådär slätstrukna, man vågar inte riktigt sticka ut. Socialdemokraternas kampanj ”Vi säger ja!” innehåller en hbt-logga, ett homosexuellt par och en präst som just vigt dom. Det är en laddad fråga för kyrkan, och socialdemokraterna har tagit ställning.

Ta ställning för människovärdet
Vill du att Svenska kyrkan ska präglas av öppenhet och framtidstro? Då ska du rösta på Socialdemokraterna i kyrkovalet den 20 september.
Omkring 10 000 socialdemokrater ställer upp som kandidater i årets kyrkoval. Det betyder att de står beredda att dela med sig av sin kraft för att stärka verksamheten i Svenska kyrkans församlingar. Men också på nationell nivå, där till exempel frågan om vigselrätt och äktenskap för samkönade par avgörs.

Vi vill:

  • att samkönade par ska välkomnas att gifta sig i Svenska kyrkan.
  • att Svenska kyrkan ska vara en jämställd mönsterarbetsplats.
  • att Sveriges kyrkor ska vara välvårdade och öppna för alla.

Kommentera