Jesus For President

jesusforpresident

I samband med valrörelsen som nu är i full gång har ett antal kristna ungdomsorganisationer samlats för en stor personvalskampanj.

”Politik är viktigt men det finns ett viktigare val – man kan rösta Jesus som president i sitt liv.”

Så skriver man själva om kampanjen som nu i sommar besökt olika kristna festivaler, almedalsveckan och nu satsar stort tillsammans med lokala ungdomgrupper runt om i kyrkor, skolor och på stan. Jesus For President är ett sätt att ta steget ut och evangelisera och berätta om Jesus och hans budskap. Lokala grupper som valt att vara med får ett kampanjmaterial gratis och utifrån det kan man på olika sätt vara en del av kampanjen.

Att följa medietrender för att nå ut med sitt budskap kan vara både smart och dumt. Dumt för att det redan är så mycket politik och att människor tröttnar, smart för att man genom den här kampanjen väcker ett intresse som inte handlar om att välja ett parti eller ta avstånd från motståndarna. Här har man ett helt annat fokus.

Kampanjen tycker jag är riktigt snygg och genomtänkt, det som är problemet är att det kanske kan känns lite plastigt, snygg yta, väl formulerade texter, djupa frågor. Det som krävs är att människorna som kommer vara en del av kampanjen vågar prata om tron, inte bara säga att Jesus är svaret utan att förklara hur.

Bakom Jesus For Precident står organisationerna EFK Ung, equmenia, Credo, Sveriges unga katoliker, Salt – Barn och unga i EFS, Svenska Alliansmissionens Ungdom (SAU), Frälsningsarmén, Pingst Ung, Ny Generation Elev & Studentorganisation samt ett stort antal lokala församlingar och ungdomsgrupper.

www.jesusforpresident.se

Kommentera