Be på facebook och via sms

För ett år sedan lanserade Svenska Kyrkan sin bönwebb. På sidan kan man skriva in sin bön som publiceras så att andra kan vara med i bönen. I snitt har 100 böner skrivits varje dag på bönewebben sedan starten och många har besök sidan för en stund av bön.

Nu går man några ytterligare steg för att uppmärksamma sajten. Flera olika kampanjer pågår samtidigt där bönewebben är i centrum.

Sms:a Gud

Genom en kampanj på affischer och i bussar runt om i landet vill Svenska Kyrkan uppmana till att skicka in sin bön via sms. De sms som kommer in publiceras på bönewebben. På affischerna som föreställer händer som ber samtidigt som dom håller i en telefon står det:

Bön via SMS
Sms:a BE följt av din personliga bön på max 160 tecken som publiceras den på svenskakyrkan.se/be. Du är självklart anonym. Det kostar som ett vanligt sms.

Jag gillar kampanjen, den är enkel och texten är kort. Man tittar på bilden och så tittar man igen. Skickar personerna sms eller ber dom? Svaret är att dom gör båda sakerna samtidigt. Dom flesta har en mobil med sig när man sitter på bussen eller är på stan och att då bli påmind om möjligheten att dela sin bön med flera är bra tycker jag. Jag vet inte hur stora dom här planscherna är i tryckt form, men det känns som att texten är för liten för att man ska kunna läsa på lite avstånd. Det kan vara en poäng med det då det skapar nyfikenhet, men samtidigt kan det bli otydligt och gör att budskapet inte når fram.

www.svenskakyrkan.se/be
Artikel på dagen.se

Kommentera