Gravidbibeln

Tidningen mama ger två gånger per år ut ett temanummer om graviditet. Den tidningen heter Mama Gravidbibel.

”I Gravidbibeln har vi samlat allt man vill veta om graviditeten, förlossningen och den första tiden. Både kända och okända mammor berättar om sina erfarenheter. Här kan man skratta, gråta, rysa, förfäras och längta!

KONCEPT: I Gravidbibeln ska man hitta svar på alla de frågor man har kring graviditeten, förlossningen och den första tiden. Här får man tips och råd från andra mammor, både kända och okända.

MISSION: Gravidbibeln vill vara den mest heltäckande gravidtidningen som tar upp alla frågor kring graviditeten men också allt annat som ryms i livet.” Källa Bonnier

Ordet bibel kommer från det grekiska ordet βιβλία som betyder böcker. Ordet bibel betyder alltså egentligen bibliotek eller samling av böcker. Bibeln som vi ofta tänker på är den om Gud. Den heliga skrift, eller böckernas bok är ord som brukar användas för att visa på att Bibeln är något speciellt och innehåller alla kristnas heliga texter. Bibeln är världens mest sålda och lästa bok och finns på över 2000 språk.

Okej, tillbaka till Gravidbibel. Jag tycker det är intressant att man väljer att använda ordet bibel på det här sättet och jag tror att man som läsare tolkar titeln som en handbok att ta till när man är gravid. Ordet bibel används i en positiv mening med glimten i ögat.

www.mama.nu
www.bibeln.se

Kommentera