LogoBible – en bibel full av loggor

En logga eller logotyp ska förmedla många saker, känslor, budskap, samhörighet och förhoppningsvis locka kunder eller väcka intresse. Nästan alla företag, föreningar och myndigheter har loggor, vissa tänker inte så mycket på den medens andra är fullt medvetna om vad deras logga förmedlar.

LogoBible är en iPhone-app med över 20 000 loggor som man kan bläddra mellan och läsa om. Man kan läsa om formgivaren och tankarna bakom varför en logga ser ut som den gör.

Appen heter LogoBible, ordet bibel används titt som tätt i reklamsammanhang när det handlar om att samla saker, ge en komplett guide till någonting.

Loggorna är framst från USA men det finns även svenska och många andra företag med i samlingen. Det intressanta är att även många loggor för kristna organisationer och kyrkor finns med.

När man söker på ord som Jesus, kors och kyrka får man upp en hel del loggor, här nedanför är bara  några exempel. Jag gillar dom enkla som sticker ut, som bibeln med eluttag, Amen, bönehuset med händerna och Jesus Shaves! som jag blir nyfiken på…

Vilka av dom här loggorna gillar du eller gillar du inte? Kommentera gärna…

LogoBible i Apple app-store

Kommentera