En gåva som aldrig slutar växa

”Vi måste våga tro att varje litet frö vi satt kan få ett hopp att gro och göra hela världen gott.”

Så skriver man om kampanjen som går ut på att sälja odlings-paket som går till en familj i Malawi. Vill du ge bort morötter i jul är det här helt rätt kampanj för dig. Målet är att göra fler familjer självförsörjande och ge verktyg att odla flera sorters grödor som ger både barn och vuxna en näringsrik kost.

Odlingspaketen innehåller
• Fröer (morötter, kål, bönor mm)
• Redskap
• Utbildning i kompostodling, som inte kräver så mycket vatten och fungerar när det är långa torrperioder.
Familjen blir självförsörjande och både barn och vuxna får en näringsrik kost.

Kampanjens utformande tycker jag är helt okej, men inte mer än så. Att lyfta fram vikten av så enkla medel som fröer och odlingstekniker är bra. Det är det enkla som kan förändra, där kan vi se att vi kan hjälpa till och att vår gåva kan ge någonting. Men man märker inte att det är en kristen organisation som står bakom, kanske både på gott och ont.

Erikshjälpen är en kristen biståndsorganisation, men är inte knutet till något specifikt samfund men samarbetar med många kyrkor, bland annat när det gäller att driva alla secondhand-butiker.

www.erikshjalpen.se

Kommentera