Julevangeliet i sociala medier

Julafton – det här är dagen vi väntar på att Jesus ska födas. Just nu för drygt 2000 år sedan befann sig Josef och Maria i ett stall i Betlehem och väntade på att födseln skulle äga rum. Imorgon bitti är det dags, julottor firas runt om i landet i morgon för att uppmärksamma att Jesus blivit född till världen, att Gud blev människa.

Hur skulle Julevangeliet utspela sig idag? Kanske med hjälp av sociala medier som i det här filmklippet jag vill dela med mig av till er.

Ett roligt och intressant sätt att se på evangeliet om att Jesus föds. Vad det var som hände och vilka konsekvenser som detta skulle få för oss tror jag inte Josef och Maria var medvetna om då. Men det är tack vare detta som vi firar Jul idag, även om många inte längre gör det till minne av Jesu födelse.

Gud Jul allihopa!

Kommentera