SMSa hopp till Indien

Skicka HOPP i ett SMS till 72950 och skänk 50 kr till Hela världen,
Svenska kyrkans internationella arbete.

Jag fick ett MMS med den här korta texten och filmklippet precis. Det är en del i kampanjen ”Tänd hoppets ljus i jul!” som jag skrivit om tidigare här på bloggen och då skrev att jag tyckte den var tråkig. Jag tycker fortfarande kampanjen känns lite gammal i sitt utseende, men att man satsar på nya medier som att nå ut vis MMS och sms tycker jag är bra.

Här är planschen till kampanjen

Den här planschen tycker jag om. Bilden skapar varma känslor och texten under förklarar kort och tydligt vad det handlar om (klicka på bilden för att se den större).

”Hela världen, Svenska Kyrkan verkar för en tryggare värld” han man markerat extra och jag tycker det fungerar jättebra. Jag gillar att man i texten direkt fokuserar på vad det handlar om och att avsändaren får komma senare.

MMS-filmen tycker jag också är bra, enkelt kort och tydligt. Texten i meddelandet man fick innehåller ren information utan känsla – men det kanske man får leva med ibland när man försöker förkorta ett budskap så mycket det bara går. Genom film-klippet, planschen så lyckas man ändå förmedla känslor.

www.svenskakyrkan.se

Kommentera