Tro & Politik söker prenumeranter

Tidigare i höstas kom det första numret av tidningen Tro & Politik. Tidigare hette tidningen Broderskap och har getts ut av Broderskapsrörelsen, kristna socialdemokrater i många år.

Tro & Politik är en ny tidning där man tagit steget att skriva ur flera religioners perspektiv på politik. I Broderskap har det länge funnits en grupp muslimer som på olika sätt har haft många frågor gemensamma med kristna. Att ge upp en bredare tidning är ett steg i utvecklingen som organisationen finns i.

Tidningen satsar just nu på en kampanj för att locka prenumeranter. Det finns inga stora pengar att satsa på reklam, men jag tycker man satsar helt rätt med aktiv närvaro på facebook med mera.

”Varje vecka skriver tidningen om tro, politik, internationella frågor och kultur. Det är Sveriges enda multireligiösa tidning, med många kunniga skribenter som bjuder på upplysande, viktig och roande läsning. Vi behöver fler prenumeranter!” Skriver man i ett reklam-utskick via mail.

Kampanjens grafiska utformning skulle kunna vara mer intressant, och man skulle kunna arbeta mer med bilder och copy-texter. Men med medlen som finns lyckas man bra med att använda sociala medier och marknadsföra sig genom att använda nuvarande prenumeranter till att locka nya.

www.troochpolitik.se
Tro & Poltik på Facebook

Kommentera