TV-spel bredvid kyrkan

Den här reklamen sänds på tv för fullt. Den vill visa eniros produktsök där målet är att man ska kunna hitta det man vill köpa nära där man är.

I det här fallet är det en pappa som vill köpa tv-spel utan våld till sina barn ”så det blir lite fason på dom”. Han hittar en butik i Stockholm och den ligger bredvid kyrkan, något som han tydligen tycker är trevligt.

Varför väljer man att nämna kyrkan? Vad har den med saken att göra? Det är inte en slump, och kopplingen tror jag är en positiv känsla som kyrkan får symbolisera. Ligger en butik nära en kyrka finns den på en öppen offentlig plats. Man kan nästan fundera på om han efter att ha köpt sitt spel kommer gå in i kyrkan. Troligen kommer han inte göra det, men hans tanke går ändå åt det hållet.

Kyrkor är en central del av städer, i många kommuners loggor och i många vägbeskrivningar har man kyrkor med som vägvisare. Eniro och kyrkor jobbar på olika sätt med sökande. Kyrkan efter en djupare mening med livet och eniro med produktsök, kartor och telefonnummer.

www.eniro.se

Adolf Fredriks kyrka

Kommentera