Pixelhjälpen

Socialt arbete på kristen grund, det är vad Göteborgs Räddningsmission arbetar med. Just nu pågår flera kampanjer som är värda att lyfta fram. Här är en av dom.

Den här kampanjen går ut på att sälja pixlar. För ett antal år sedan när internet var ungt fanns en liknande sida där man kunde betala för att få utrymme och göra reklam. På den här sidan kan man köpa sig en plats och visa upp en liten bild. Pengarna går till Göteborgs Räddningsmission och deras arbete med flyktingbarn.

Jag gillar kampanjen, behovet av att synas är kanske inte lika stort nu som när föregångaren kom på 90-talet, eller rättare sagt det behovet är nog större men man behöver inte betala pengar för det idag. Vill man synas kan man göra det på facebook eller andra sociala medier, men det är roligt med retrokänslan och kombinationen med välgörenhet. Förhoppningsvis säljer dom varje pixel som finns, för flyktingbarnens skull.

Möten i ögonhöjd skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap

”Räddningsmissionens vision är att komplettera och utmana samhällets insatser för alla människors rätt till ett värdigt liv. Det gör vi med utgångspunkt i en värdegrund vars centrum är Jesus som förebild. För oss betyder det att möta varje människa i ögonhöjd, att utgå från att varje människa bär sin egen berättelse och att försöka stärka det som ger lust att leva. Det innebär också att ingen människa är ett hopplöst fall.” Så skriver man på hemsidan om sin värdegrund.

www.pixelhjalpen.se
www.raddningsmissionen.se

Kommentera