100 dagar med Jesus

Just nu satsar man stort i Södra Vätterbygden (området kring Jönköping) på en kampanj där många kyrkor i området har bestämt sig för att satsa 100 dagar med Jesus. Kampanjen har genomförts i ett flertal församlingar från 2009, och startades av pastorn Niklas Piensoho som då gav ut boken 100 dagar med Jesus.

Genom bussreklam, facebook-kampanj och egen webbsida satsar man stort för att nå längre och få med fler personer. Totalt finns 33 församlingar bakom kampanjen och det är vad jag vet ganska unikt.

Genom en gemensam webbplats förklarar man mer vad kampanjen går ut på:

”Bor man i Sverige blir man påmind om Jesus minst 15 gånger om dagen om man är uppmärksam. Man ser t ex en kyrka, pratar om påsklovet, har ett kors som smycke, skriver år 2011, möter någon som heter Maria, Andreas eller Johannes, namn som är hämtade från Jesu vänner.

Vem är han som fick ett så enormt inflytande? Syftet med satsningen är att ge möjlighet att upptäcka mer av vem Jesus är. 100 dagar är en tillräckligt lång tid för att genomföra förändringar. Vill du vara med på en upptäcktsfärd som kan innebära något nytt också i ditt liv?”

Kampanjen utgår från boken 100 dagar med Jesus, och om man ska delta ska man köpa boken där man ska lära sig mer om Jesus utifrån Johannesevangeliet i bibeln.

På 100dagarmedjesus.se kan man även läsa pastorer som bloggar och ställa frågor om tro och Jesus. Man har även lagt upp frågor kopplade till boken.

Jag har själv inte läst boken, så jag kan inte uttala mig om vad den säger. Kampanjen i sig är utformad som en reklamkampanj för själva boken och inte direkt för kyrkorna som står bakom. Jag undrar vad den här kampanjen väcker för känslor och tankar, jag tror det är ganska blandade åsikter om det.

I en buss jag åkte var reklamen neddragen och trampad på. Om det är en slump eller inte vet jag inte, men kristendom är ett känsligt ämne i Jönköping.

Vad tycker du om kampanjen? Kommentera!

www.100dagarmedjesus.se

Kommentera