ALLT för att utrota hungern

Just nu pågår den kristna fastan runt om i världen, även om det inte är många i Sverige som fastar. Kunskapen är låg om vad det handlar om, även bland kristna.

Svenska Kyrkans fastekampanj går ut på att utrota hungern genom att sälja saker på tradera och låta pengarna gå till Svenska Kyrkans internationella arbete Hela Världen som driver olika projekt runt om i världen. På kampanjsajten kan man läsa ”Nu gör vi ALLT… Varje krona är värdefull! Varje loppmarknad, brödförsäljning, bössinsamling, kaffekollekt, konsert eller lokalrevy kan bli ett bidrag. Tillsammans ska vi samla in 45 miljoner kronor på sex veckor. Tillsammans ska vi bli fler och fler som ger regelbundet!”

Jag tycker kampanjen är bra, den väcker tankar och kan få fler att vilja bidra och skänka pengar genom att sälja saker man inte behöver och ge pengarna till välgörenhet.

Men är det hungern som är problemet? Är det inte snarare svälten som man vill utrota? Att hungra efter saker kan handla om att längta efter. Mat smakar som bäst när man är hungrig, en upplevelse blir bättre om man fått längta och hungra efter den. Jag förstår att det inte är den typ av hunger man menar, men kanske borde kampanjen heta ALLT för att utrota svälten.

kampanjen på www.svenskakyrkan.se

kampanjen på www.tradera.com

Kommentera