Allkristen – men inte slätstruken

Tidningen Världen idag skriver i veckan om mig, och därför har jag fått hem den på posten. Jag brukar inte läsa Världen idag, men nu var det alltså dags. På förstasidan möts man av en annons för tidningen själv där man säger ”Allkristen – men inte slätstruken”

Vad menar man då med ett ord som allkristen? För mig är det ett väldigt konstigt ord som jag inte vet hur jag ska tolka. Att dessutom ha tillägget ”- men inte slätstruken” blir ännu konstigare, som att allkristen betyder att man är slätstruken.

Betyder allkristen ekumenisk (alltså samarbete mellan kyrkor)? Eller att man accepterar alla kristna? Tydligen inte dom slätstrukna, vilka det nu är. ”Världen idag är en allkristen tidning som skriver om aktuella händelser i världen ur ett kristet perspektiv.” Så står det på hemsidan. Sina kopplingar till Livets Ord nämner man inte någonstans som jag kan hitta. Hur som helst är Ulf Ekman ansvarig utgivare och tidningens adress är i samma hus som Livets Ord. Men man är inte öppen med det, avsändaren är oklar. Vilket budskap vill man förmedla?

www.varldenidag.se

Kommentera