Det finns en plats för dig

I tunnelbanan annonserar just nu Katarina Kyrka, mitt i Stockholm. Texten ”Du är älskad – det finns en plats för dig i Katarina Kyrka” är kombinerad med ett ansikte som ler mot den som ser planschen.

Den övre texten tycker jag är bra, enkel och konkret. Men texten i nederkant är mer luddig. På vilket sätt är Katarina Kyrka ett bevis på att nytt liv är möjligt? Vad innebär en Allhelgonamässa? ”Kl 15 är du välkommen på konsert, varannan vecka, och kl 18 har vi musikgudstjänst eller högmässa.” Kan man läsa, det är svårt att förstå om det är på söndagar eller när det är. Vilka veckor är det konserter? Jag får mest frågor och tyvärr inte på ett nyfiket sätt. Man borde formulerat sig betydligt mer genomtänkt, och mer skrivit om på vilket sätt kyrkan visar på det nya livet. Budskapet når tyvärr inte ända fram, även om kampanjen är snygg och säkert lockar en del personer till att ta reda på mer.

www.svenskakyrkan.se/katarina

Kommentera