Tankar om tro, hopp och kärlek

Sofia församling på Södermalm i Stockholm är kända för att vara en kyrka som bryr sig. Genom sitt stora sociala arbete har man blivit en förebild när det gäller att vara kyrka idag.

Öppenheten och medmänskligheten som finns där är speciell, Sofia församling tror jag arbetar helt rätt. Man är trovärdig och man litar på att det är värt den extra tid det tar att bry sig.

Just nu har man ett projekt igång på facebook, där man även annonserar.

Så här skrev man om projektet när det startade i januari.

”Nu startar Sofia församling projektet ”Tankar om tro, hopp och kärlek” här på församlingens Facebooksida.  Ett antal personer kommer att medverka och berätta om sina tankar om tro, hopp och kärlek. Några av dem är verksamma i församlingen, några kommer från andra håll i landet.

De kommer att skriva texter och spela in YouTubeklipp som ska publiceras här på Facebooksidan. Efterhand planerar vi också att ta in inlägg om förlåtelse, längtan, godhet och gemenskap.

Vi hoppas att vi med denna satsning både ska få del av tänkvärda inlägg och ett levande samtal om dessa teman.

Vi avrundar med ett citat från Bibelns nya testamente, Första Korinthierbrevets 13:e kapitel, 13:e vers: ”Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är kärleken.”

Varmt välkommen att delta i samtalet!”

Det här tycker jag är jättebra. Här tar man tron på allvar, och berättar för andra om tankarna som finns där men som inte alltid får ta det utrymme dom borde. Man har valt att vara kyrka på facebook. Följ projektet och alla intressanta inlägg som skrivs, det ska jag göra. Annonseringen är bra när det gäller texten, men det grafiska skulle man kunna arbeta mera med, och inte ha en suddig logga som annonsbild.

www.facebook.com/sofiaforsamling

Kommentera