Vad har ägg med påsk att göra?

Att vi äter ägg under påsken handlar om fastan. I fyrtio dagar pågår fastan som avslutas på påskdagen då Jesus återuppstår. Under fastan fick man inte äta ägg och samtidigt är den här tiden på året en tid då hönorna värper många ägg. Med andra ord fanns det många ägg, som var tvungna att ätas upp under en kort tid innan dom blev för gamla.

I reklamfilmen säger man två intressanta saker.

Åt Jesus jättemycket ägg? Eller så fick han någon att värpa ägg, precis som han fick en blind att gå.

Om Jesus åt många ägg eller inte kan jag inte svara på, hur fastan såg ut i det judiska samhälle han levde i vet jag inte så mycket om. Om Jesus kunde göra under så borde han kunna fått någon att värpa ägg, men vänta här nu… Fick Jesus en blind man att gå? Blinda kan ju redan gå. I bibeln finns berättelser om att han fick blinda att se och lama att gå.

Påsken är en väldigt central del av kristen religion. Många saker händer och Jesus sammanfattar mycket av sin lära, firar den första nattvarden, blir fängslad, misshandlad, dödad och på den tredje dagen blev han levande igen.

Det här är inte första gången som ICA gör reklamfilmer på det här temat. Den här reklamfilmen sändes 2009.

Jag tycker dom här reklamerna är bra men visar också på att kunskapen om vad som hände under påsken när Jesus dog och återuppstod är ganska låg. Här finns det mycket att göra och många frågor som man kan fundera kring.

www.ica.se

Kommentera