En ny kyrka bildades i helgen

gemensam_framtid_foto_boppe_perhamnTre samfund har i helgen beslutat att gå tillsammans och bilda en ny kyrka. Namnfrågan, som är väldigt viktig är inte lätt och inget beslut om namn kunde fattas på årskonferensen. Många namnförslag har funnits, men styrelsen för Gemensam Framtid (som finns till för att underlätta processen) valde att presentera ett namn, Equmeniakyrkan. SMU, SBUF och MKU som är ungdomsförbund till samfunden Missionskyrkan, Baptistkyrkan och Metodistkyrkan har redan gått ihop under namnet equmenia.

Vad tycker jag då om namnet? Jag är tveksamt positiv, det är ett namn som måste fyllas med innehåll. Ekumenik är ett ord som används när olika kyrkor samarbetar, det betyder att man måste ha en öppen syn och våga ifrågasätta sin och andras tro. Ordet equmenia tycker jag om, men Equmeniakyrkan känns på något sätt lite mer fyrkantigt.

Beslutet blev att ha kvar arbetsnamnet Gemensam Framtid. Det namnet tycker jag säger väldigt lite och frågan om namn kommer fortsätta framöver. Som ett inlägg i debatten om den nya kyrkan har jag startat bloggen Framtidskyrkan. Man kan se det som ett namnförslag men också som en arena för mig och förhoppningsvis fler framöver att skriva om vår drömkyrka.

www.framtidskyrkan.se

www.gemensamframtid.se

Kommentera