Gemensam Framtid

Som jag skrivit om här på reklamtro.se flera gånger har tre samfund precis beslutat sig för att bilda en ny kyrka. Som arbetsnamn valdes Gemensam Framtid på kyrkornas konferens. Namnet är enligt mig ganska dåligt, det säger inte att det är en kyrka eller vad det handlar om. Det kommer göra att de tre kyrkornas gamla identiteter och namn kommer leva kvar länge och man kanske inte riktigt kommer igång med att förändra saker i församlingarna.

Gemensam Framtid har precis bytt ut den tidigare loggan för arbetet med att bilda en ny kyrka till den här. Jag gillar den inte, den känns helt enkelt ofärdig och inte genomtänkt. Jag vet att det bara är en tillfällig logga men det ger ändå en känsla kring den nya kyrkan. Symbolen korset tycker jag om, och texten kan väl vara helt okej men lite tråkig och intetsägande. Problemet är främst storleken på text och symbol som inte alls passar ihop som det är nu. Avstånden känns också helt fel och det hänger helt enkelt inte ihop tycker jag.

Jag hoppas att man kommer med en ny logga inom kort som är mer genomtänkt och grafiskt tilltalande.

Den tidigare symbolen och texten såg ut så här och finns fortfarande kvar på sina håll. Den är inte heller klockren, men jag tycker den är bättre än den nya.

www.gemensamframtid.se

Jag bloggar även tillsammans med andra om min drömkyrka på

www.framtidskyrkan.se

Kommentera