Läkarmissionen satsar nytt

 Läkarmissionen är en hjälporganisation med kristna rötter och kopplingar som just i dagarna börjar med reklam på TV4. Här är den längre versionen, det finns också en kortare version av reklamen.

Reklamen tycker jag är väldigt snyggt gjord och den förmedlar budskapet om att man kan hjälpa till. Reklamen sprider hopp och visar en konkret förändring som Läkarmissionen varit med och bidraget till. Även loggan för Läkarmissionen är ny sedan i våras och det märks att man tagit stora steg framåt och blivit mer lättillgängliga, snygga och tydliga med vad man gör. Man har även valt att tydligare koppla ihop Läkarmissionen med sin webbutik WebaidShop, vilket jag tycker är bra.

Läkarmissionens vision: ”Vi ska genom utvecklande och effektiva metoder stödja utsatta människors vilja och förmåga att förändra sina livsvillkor. ”

Vilka organisationer som ligger bakom Läkarmissionen pratar man inte lika mycket om. På hemsidan kan man efter att ha letat en stund se att det är olika kyrkor som står bakom, men man använder inte direkt tro för att locka givare. Antingen är det medvetet för att man tror att man skulle tappa givare på det eller så är det helt enkelt inte det mest centrala.

www.lakarmissionen.se

Läs om kampanjen på resume.se
Läs om kampanjen på dagensmedia.se

Pressmeddelande om loggan
Artikel om nya loggan på dagen.se

Kommentera