Gud vilade på sjunde dagen

TV4%20Plus%20blir%20Sjuan

Idag byter TV4 plus namn till Sjuan och för att uppmärksamma namnbytet visas den här reklamen. Det börjar med att ”sen Gud lade sig ner och vilade på sjunde dagen…” och sen räknar man upp hur ofta siffran sju finns med i historien.

Guds tal är tre (fader, son och helig ande) och människans tal är fyra och lägger man ihop det så blir det sju. Siffran sju är ett heligt tal som förekommer många gånger i bibeln och visar på att något är fullkomligt. I Matteusevangeliet 18:21 säger Jesus att vi ska förlåta varandra inte bara sju gånger utan sjuttiosju gånger. Då menar man ”oändligt många gånger”.

Nu återstår att se om Sjuan lyckas sprida ett budskap som berör och siktar högre än vad TV4 plus har gjort. Att man väljer att uttrycka det som ett faktum att Gud vilade på sjunde dagen borde vara ett tecken på vilket utgångsläge man har med öppenhet för tro.

www.sjuan.se

bibeln.se

Kommentera