Han är här nu #AdamLive

Adam Alsing har en ny talkshow på tv3. I reklamen är budskapet ”Han är här nu” och bilden och texten anspelar på Jesus och hans återkomst hit till jorden. Adam är tillbaka på TV3 med ett eget program, kanske inte riktigt lika stort och häftigt.

Man har lyckats återskapa känslan från gamla tavlor där Jesus brukar vara avbildad. Motivet brukar kallas ”Sacred Heart of Jesus” och finns på mängder av ikoner och målningar.

Dagens Media har skrivit om kampanjen och där står det bland annat:
– Vårt budskap är att Adam är tillbaka – som en Jesusgestalt som håller i trådarna för programmet. Med kampanjen vill vi också differentiera oss mot en vanlig tråkig förkväll. Adam kommer att göra det här programmet till något nytt och annorlunda, säger Robert Kviby.

På ikoner brukar gestalter som inte är Jesus peka på honom medens Jesus pekar uppåt mot Gud med en välsignande gest. Den andra handen pekar inåt mot kroppen och hjärtat och kan både vara kopplingar till hans hjärta och hans kärlek till mänskligheten och att han blev sårad med ett svärd i sidan när han var korsfäst.

Okej, Adams kommer tillbaka till TV3 för att rädda kanalen och sprida välsignelse. Parallellen är Jesu återkomst, men räddningen kom ju redan när Jesus korsfästes för våra synders skull. Här försöker man dra parallellen med när Jesus ska komma tillbaka. Jag tycker att kampanjen är ganska platt, vad är det man vill förmedla? Adam är inte vår räddare, och inte TV3s heller.

Adam Live på tv3.se

Artikeln på Dagens Media

Kommentera