Dags igen för Technomässan

Ikväll är det dags igen för att fylla en kyrka med technomusik i form av en mässa. En mässa är en gudstjänst där man ber, firar nattvard, lyssnar på och sjunger. Technomässan vill tänka nytt och innehåller klubbmusik och har valt bort den traditionella bilden av hur man kan fira en gudstjänst.

För dig som är intresserad är här en intervju med initiativtagaren Olle Ideström om kristendomen och Technomässan.

Det genomslag som denna mässa gav under våren visar på att förnyelse behövs och att man kan nå ut med ett budskap som berör och förändrar fördomar om kyrkan om man bara vågar tänka nytt och gå utanför ramarna.

Är du nyfiken, passa på att besöka Allhelgonakyrkan i Stockholm ikväll klockan 19.00.

Technomässan på facebook >>

Katarina församling >>
– om technomässan >>

Dansa till Techno – i Kyrkan | Allt om Stockholm >>

Om kyrkan vill maximera… | Krönika i DN >>

Mitt tidigare inlägg om Technomässan >>

Kommentera