Jesus väljer Judas

Bemanningsföretaget Poolia har just nu tre reklamfilmer som handlar om historiska felrekryteringar. I denna film visar man Jesus och lärjungarna när Jesus presenterar Judas. Budskapet är att ”Fel rekrytering kan stå dig dyrt – Behöver du hjälp, ring Poolia”.

Reklamen tycker jag ganska rolig även om jag inte riktigt är säker på om Poolia har koll på kristendomens budskap. Det var ingen felrekrytering, Judas var utvald för att förråda Jesus, utan det skulle Jesus inte kunna dö och uppstå och vi skulle inte kunna ta del av det eviga livet. Det är smärtsamt och svårt att förstå, men Judas var nog helt rätt person. Jag skulle inte vilja vara den som blev utvald för att göra det mot någon man älskade och följde som lärjunge.

Vissa tycker denna film är kränkande mot kristna, men jag tycker man måste få ha humor och kunna skämta. Sen är frågan hur mycket de som ser reklamfilmen reflekterar och hur stor kunskap de har om vad som egentligen står i bibeln. Men det är snarare kyrkans problem och utmaning än Poolias.

Artikel i Dagen om mail från PR-byrån

Kommentar i Dagens ledarblogg

Kommentera