Det handlar om presentation

Gästbloggning av Samuel Varg Thunberg.

En idé kan vara hur bra eller tokig som helst. Hur vida idén, eller produkten, faktiskt är bra eller dålig spelar oftast inte så stor roll. Spridningen och försäljning handlar om att presentation. Har du en snygg och effektiv presentation så kan du sälja i stort sett vad som helst. Och mer än så – presenterar du något med rätt ord och på rätt sätt så kan du få en person att gå emot sitt bättre vetande.
Ta det här klippet som exempel…

Där får jag personer att skriva på en protestlista mot något som de egentligen är beroende av…
Genom att använda ett visst ordval, presentera fakta ur en viss vinkel och med ett TV-team bakom mig (Är det på TV så måste det ju vara sant) så får allt jag säger trovärdighet.
Att jag sedan är magiker och tankeläsare till yrket hjälper ju också…

Jag är engagerad i Sveriges humanistiska och skeptiska rörelser och stolt medlem i Vetenskap och Folkbildning. Antalet agnostiker och ateister där är dock ganska övervägande och jag som kristen befinner mig i en ganska underrepresenterad grupp och jag har haft flera duster med religionskritiker. Du kan läsa om en av dem här där jag med illa dold irritation försöker tillrättavisa min vän @ahesselbom som är ganska så religionskritisk…

För ett tag sedan så hittade jag följande video på youtube. Ta och titta på den så skall vi sedan gå igenom några saker som sägs i den.

Visst verkar den ganska trovärdig i sin presentation? Men ändå så skulle de flesta kristna inte säga att den här videon presenterar det kristna budskapet på ett rättvist sätt.
Är det så illa att det är så här kyrkan uppfattas utåt eller videon ett försök att förvrida det kristna budskapet på ungefär samma sätt som jag förvred informationen om vatten?

Hur presenterar egentligen kyrkan sig och sin tro? Är vi ens ärliga med vad vi står för?

För visst tror vi inte på en osynlig vän i himlen som vi litar blint på utan några som helst bevis – eller?

Med alla skandaler som varit inom kyrkan med pedofili, vetenskapsförnekelse och ekonomisk girighet – är det verkligen så konstigt att vi inte längre uppfattas som trovärdiga?

Med dessa frågor tackar jag för mig, för den här gången och önskar Er ”Långa dagar och ljuva nätter”
/ Samuel Varg Thunberg

Samuel Varg Thunberg jobbar som professionell magiker och föreläsare. Han uppträder i gymnasieskolor med sin föreställning Magiprojeket och gör såväl scenshower som close-up-föreställning i kyrkor, på ungdomsgårdar och företag över hela landet.

Kommentera