Rätt till tro

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=0nFNw7wqON0&list=PL-__pADjv56bI_g0c6AipVzDqZGQj6SIc]

 

Kyrkan Gemensam Framtid, som bildats av Metodistkyrkan, Baptistsamfundet och Missionskyrkan har just nu sin första stora gemensamma insamling. Så här skriver man själva om kampanjen.

Tre av fyra lever i länder där man inte får uttrycka sin tro fritt. Där människor diskrimineras,  hotas eller förföljs. Gemensam Framtid har samarbetspartners som vet vad det här handlar om. Genom kampanjen Rätt till tro kan du vara med och förändra villkoren för människor som drabbas av bristen på religions- och övertygelsefrihet. Gemensam Framtids vision är en kyrka där mötet med Jesus förvandlar dig, mig och världen. Genom att stödja insamlingen är du med och förverkligar den. Tillsammans kan vi mer.

Rätt till troRätt till tro

Som symbol för att inte få tro det man vill har man valt att använda silvertejp. Det är ett effektivt sätt för att visa att man inte får säga och tycka vad man vill. På en affisch som församlingarna uppmanas att använda ska man sätta silvertejp över vilket gör att den sticker ut och syns mera.

Kampanjen känns dock lite spretig när det gäller själva materialet, men budskapet är tydligt och bra. Vill man nå ut utanför sina egna kyrkor skulle man behöva satsa ännu mera på att göra kampanjens material tydligare. En bra sak med kampanjen är de olika berättelserna som finns på webbplatsen och i filmklipp, men kanske skulle man kunna lyfta fram personerna och sprida berättelserna ännu mer effektivt än vad man gör nu.

gemensamframtid.se

Kommentera