Du är värd något

”Du är värd ett fredagsmys” sjunger Tensta Gospel Choir i reklam för OLW som sänts under sommaren.

Gospel kommer från det engelska ordet Evangelium som betyder det glada budskapet och används i bibeln för att beskriva budskapet om Jesus. I den här reklamfilmen handlar det inte om kristen tro och inte heller att vi människor är värdefulla rent allmänt, utan att vi är värda chips och fredagsmys.

Att OLW väljer att använda kören och musikstilen beror så klart på att det förmedlar glädje, djup, ärlighet och ger en positiv känsla. Men det är en stor skillnad att vara värdefull och att vara värd att få köpa vissa produkter. ”Unna dig något mera, köp våra chips” är budskapet som OLW vill förmedla.

Att kören valt att delta i reklamen är lite mer svårt att förstå, då deras budskap inte handlar om chipspåsar och konsumtion utan om glädjen i det kristna budskapet. Men kanske leder det till att fler väljer att gå med i en gospelkör eller besöker samlingar där denna kör deltar.

Vad tycker du om denna reklamtro?

Kommentera