Kyrkan – The Movie

Kulla pastorat gör reklam där verksamheten presenteras som en trailer till en aktion-humor-film med en riktigt smörig och mörk reklamröst. Titta här på Kyrkan – The Movie!

Ironi, allvar, humor, igenkänning och tramsighet. Så skulle man kunna sammanfatta denna film. Bilden som förmedlas är självdistans vilket kan vara bra då kyrkor ofta har svårt att se på sig själv utifrån, men när det som i den här filmen blandas med djupaste allvar är det lite svårt att veta vad som är vad.

Kom ihåg att i kyrkan finns bling-bling, utkikstorn, odödliga orgelhits, topless sjöjungfruer och mycket mera.

Om det här vore en trailer till en långfilm, skulle den vara väldigt lång och spretig. Är detta en film du skulle vilja se? Kanske om man gillar ganska tramsiga och överdrivna humorfilmer. Hur stämmer din bild av Svenska kyrkan med denna film? Vad är dina erfarenheter? Det finns mycket att fundera på och kanske är det det denna film vill, väcka tankar, skapa ett skratt och göra kyrkan mer tillgänglig för människor som annars har bilden av att kyrkor inte har någon distans till sig själva. Men frågan är vad denna distans och ironi gör med kyrkans budskap, hamnar det i skymundan? Går det att kombinera en självdistans med ett djup där tron är i fokus? Lockar denna film nya besökare till kyrkan? Vilken bild förmedlas i så fall där när människor kommer dit? Ökar denna reklam valdeltagandet inför höstens kyrkoval?

Kommentera